Van Gladstone tot in de Outback

Ha allemaal!

 

Iedereen helemaal in de oranjestemming in Nederland?

Wederom hier weer een update vanuit het land van de BBQ. Dat Australiers met enige regelmaat de BBQ gebruiken zullen de meesten wel weten. Heel gek is dat ook niet, aangezien hier in dit land overal BBQ’s te vinden zijn: op de campings zijn ze er altijd, aan de boulevards van de stranden, in de parken in de steden en soms zelfs op rustplekken langs de kant van de weg! Overigens houden wij ook zeker van de BBQ J

 

De vorige keer zijn we geeindigd in Gladstone. Hier hebben we gewacht op het pakketje vanuit Nederland. Toen we na twee dagen nog geen telefoontje hadden gehad, zijn we maar gewoon naar de familie Sellers toe gereden. Hier werden we echt met open armen ontvangen: waarom we in godsnaam niet eerder waren gekomen etc! In ieder geval zaten we binnen een half uur aan de lunch, heft Gail ons de stad laten zien en zijn we later met haar man naar het strand geweest. Echt te grappige mensen! Corine heeft meteen nog even geholpen met het maken van een kostuum voor een verkleedfeestje dat ze die avond hadden haha. De volgende dag zijn we met de zoon van de familie met een vissersbootje wezen vissen. De vissport in Australie is heel populair en het was haast een schande dat we nog nooit hadden gevist. Het was echt super grappig, aangezien we beiden meteen vissen vingen en Mathijs binnen 2 minuten een vis naar boven haalde waardoor de hengel bijna afbrak! J ‘s Avonds een gezellige en lollige avondje gehad met eigengemaakte pizza’s. De volgende dag was het maandag en had Gail een nummer van het postverdeelbedrijf gefixed. Dus ging ze ‘s ochtends om 7 uur bellen of het pakketje was aangekomen en jawel het was er, wat een grap!

 

Daarna was het toch echt tijd om Gladstone te verlaten in de richting van Airlie Beach. Airlie Beach is echt een enorm toeristisch backpackersplaatsje. Vanuit hier vertrekken alle zeiltochten naar de Whitsundays islands. Dit is een hele mooie eilandengroep voor de kust met tevens het Great Barrier Reef. Voordat wij met onze zeiltocht zouden beginnen hebben we 2 dagen gechilld aan de Lagoon en was het gezellig op de camping met 3 andere Nederlandse stellen! J
Op donderdagtochtend begon onze 3 daagse zeiltocht naar de eilanden. Wij zaten op een enorm zeilschip met 2 drijvers aan de zijkant, erg relaxed! Totaal konden er 26 mensen op de boot. Oke, we hadden al veel Nederlanders gezien en gespot in Airlie, maar dat van de 26 mensen er 13 Nederlanders op de boot zaten was wel heel toevallig. Wel was het meteen erg gezellig op de boot en hebben we erg veel lol gehad!! De 1e dag veel gevaren en een indruk gekregen van de Whitsunday Islands. Later in de middag voor anker gegaan in een baaij. Er was hier misschien koraal te spotten, misschien ook niet. Iedereen dus stingersuits aan snorkel in de mond en hup het water in om vervolgens in 10 seconden te constateren dat er niets te zien viel haha! Beetje jammer! De avond doorgebracht met een mooie sunset, lekker eten, biertjes en grappige spelletjes om daarna heerlijk te gaan slapen in ons hokje (zie foto).

Toen de Skipper (kapitein) ‘s ochtends wat uitleg gaf over de trip, vertelde hij ook dat de boot ‘s ochtends om 6 uur weer zou beginnen te varen. Hij bracht dit op zo’n manier dat wij beiden dachten dat dit een grap was, maar niets was minder waar! 6.00AM startte de motor en begon de boot te varen. Voor een half uurtje is dit best een relaxed gevoel, maar na een avondje alcohol is het toch maar beter snel op te staan en de sunrise te gaan bekijken ;)

 

Vandaag aangemeerd op Whitehaven Beach. Dit is echt een supermooie strand met heel fijn, zacht en wit zand. Heel apart om dit te zien! Daarna was het weer tijd om te snorkelen en jawel het water was hier echt helder en aquablauw en kon je de supermooie onderwaterwereld zien. Heel mooi koraal met bewegende plantjes en overal mooie visjes!! Heel bijzonder, we waren er wel van onder de indruk! We zijn beiden nu ook erg benieuwd naar onze trip in Cairns, waar we echt gaan duiken in het Great Barrier Reef.

 

Dioe avond ging onze boot voor anker op een plek waar de zee best wel ruig was. Dus moest iedereen goed oppassen dat je niet over de reling zou vallen in het donker haha. Die nacht had je de hele tijd het idee alsof je in een golfslagbad lag te slapen ;)

De volgende ochtend begon de boot weer te varen om 6 uur om ons rond het middaguur moe maar voldaan aft e zetten in Airlie Beach. In Airlie hebben we die avond nog een geslaagde after-sail-Party gehad om samen te vieren dat we weer heelhuids terug waren op het vaste land ;)

 

Towsnville was de volgende grote plaats op onze route en aangezien het Queens Birthsday was bleken alle winkels en pubs op slot te zitten. Dat is met Koninginnedag in Nederland wel anders. Daarentegen was het op de paardenraces van Townsville superdruk!! Grappig om dit mee te maken joh. In Australie heerst echt een gokcultuur in allerlei soorten en maten, maar zeker ook het paardenrennen. Nadat we een beetje schaapachtig in de rondte zat te kijken, kregen we gelukkig uitleg van een aardige kerel en hebben we zelf ook maar een gokje gewaagd. Jammer dat het paard waar we op hadden gewed meteen met een blessure uit de reis viel haha. Daarna nog een keer gegokt, maar jammer genoeg verloren! L

Natuurlijk wilden wij ook in Townsville de eerste voetbalmatch gaan kijken, maar de enige plek waar het werd uitgezonden was het casino. Dus zo zaten wij ‘s avonds met een ander Nederlands stel en drie Denen op een groot scherm voetbal te kijken. Wij liepen ‘s nachts vrolijk naar buiten, de Denen wat minder blij!

 

Die nacht kwamen we pas om half 2 op onze overnachtingsplek aan: een BP Truckstop. Hier stonden tot onze grote verbazing wel 20 andere backpackersbusjes, auto’s en een hele rij vrachtwagens. Mathijs was de volgende ochtend dus vroeg (lees: 6 uur ‘s ochtends) wakker om de trucks en hun berijders uit te zwaaien ;)

 

Na Townsville zijn we de Outback in gaan trekken. Dit is het Sahara achtige binnenland van Australie. We maken dan wel een omweg van 2000 km, maar we zien wel een heel ander Australie! We zijn nog maar drie dagen onderweg en zijn nu al op een grote koeienveiling geweest, in een sprinkhanenplaag terecht gekomen en afstanden gereden door gebieden wat je beter ‘Niemandsland’ kan noemen.

Op dit moment zijn we in Cloncurry aangekomen, waar dit weekend een soort Kermis samen met een soort Paardenshow en Rodeo. Na het weekend hebben we afgesproken bij een familie om weer een WWOOF te gaan doen. Ze wonen op een enorme koeienboederij 70 km noord van deze plaats, dus ergens in Niemandsland. ;) We zijn benieuwd!

 

Nog even wat beeldmateriaal:

Als je nog niet genoeg Wildlife hebt gezien:

Een huppende kangaroo:

De mannen heisen de zeilen: 

Paardenraces in Townsville:

 

Tot de volgende keer!

 

Mathijs en Corine

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer