Welcome to Australia

Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties op de site en de mailtjes!! :)

Ook al rijden we al een tijdje rond door Australië, eerst moeten we ons avontuur in Nieuw-Zeeland nog afsluiten! Voordat we naar Melbourne vlogen zaten we 4 nachten in het zeer gehorige, maar gezellige BK Hostel in Auckland. Wat een types liepen daar rond!  We hebben ons verbaasd, maar ook zeker vermaakt. Alle nationaliteiten die samen gezelligheid brengen in het gebouw. Zo was het doodnormaal tot diep in de nacht gezamenlijk DVD’tjes te kijken en samen lange en grappige gesprekken te hebben in de keuken.

Auckland zelf is niet zo heel spannend, eigenlijk was Queenstreet het echte centrum, waaraan alle grote winkels en restaurants zitten. Het hostel lag vlak bij Queenstreet, maar meer in de Aziatische buurt. En aangezien Auckland vol zit met Aziaten hebben wij heerlijk in onze buurt kunnen eten bij verschillende restaurantjes. Verse noodle en rijstgerechten voor weinig geld, heerlijk! Alvast een voorproefje voor Azië J Overigens zijn er zowel in NZ als in Australie zoo enorm veel fastfoodketens!! Niet normaal! Maar oké, wij laten ons ook wel eens verleiden tot deze zaken ;)

Donderdagochtend heeeeel vroeg, 6 uur, vertrok ons vliegtuig naar Melbourne. Dus hadden wij een Super Shuttle geregeld die ons om 3 uur (!) zou komen ophalen bij het hostel. En zoals je misschien al kan raden… die kwam niet! Wat erg! Stonden we daar met onze verschrikkelijk zware tassen midden in de nacht op straat. Na een half uur wachten besloten we te gaan lopen naar een bushalte waar de officiële airportlijn lang zou komen. En terwijl we liepen zagen we onze SuperShuttle voorbij racen, wij nog rennen, maar hij reed gewoon door! SuperShuttle heeft van ons een paar boze mailtjes gehad zoals je kan begrijpen. Gelukkig kwamen we wel op tijd aan op het vliegveld en waren we snel in Melbourne.

In Melbourne stonden we al om 9 uur plaatselijk tijd buiten en konden we al snel mee rijden met een gedeeld taxibusje naar ons hostel. Wij blij! Zet die idioot ons af bij het verkeerde adres, het was The BeachHouse en niet The Beach, die wij moesten hebben. Maar toen we daar achter kwamen was de taxi al weg en konden we 4 km lopen over de Boulevard naar het juiste hostel met weer die LOODzware backpack. Toen was het nog maar 11 uur ’s ochtends en waren wij al helemaal kapot! Achteraf kunnen we wel lachen om deze ochtend ;) Maar wel stellen we tegenwoordig  bij ieder kledingstuk de vraag: ‘ Zal deze Azië halen of eindigt  dit bij het Leger des Heils van Australië;) Maar goed, Melbourne is echt wel een enorme (3,1 miljoen inwoners) stad! Hier zijn we ook 4 nachten geweest en deze dagen ons vermaakt met de stad bekijken of aan het strand liggen. Natuurlijk zijn wij ook naar Albert Park geweest, bekend van de Formule 1 en naar de Rod Laver Arena, bekend van de Australian Open. Voor beide festiviteiten waren we helaas te laat, maar toch leuk om te zien J Heel toevallig kwamen we ’s avonds in de stad een keer een oude klasgenoot van Corine van de middelbare school tegen. Echt grappig!

Maar in Melbourne moesten we ook op zoek naar vervoer voor in Australië. Na wat rondgekeken te hebben naar busjes die te koop waren, in ieder hostel of internetcafé hangt wel een bord met advertenties toch maar besloten om te kijken of we wat konden huren. In Auckland hadden we namelijk ook al een soort van Carmarket bezocht en kregen soms een beetje de kriebels van de vieze afgeragte wrakken die daar stonden haha! Tevens ben je vrij van zorgen als je gaat huren en hoef je geen tijd te stoppen in de verkoop. Bij een verhuurbedrijf hebben we met best wel een beetje geluk dezelfde camper als ‘ onze’ happy camper kunnen krijgen en ook nog voor de prijs van een klein busje! Waren toch wel erg blij!! 7 juli moeten we hem weer inleveren, dus we kunnen nog even rondtoeren! ;)

Op maandag 19 april konden we het campertje ophalen en zijn we begonnen aan de Great Ocean Road. Een zeer mooie toeristische route ten westen van Melbourne, ooit aangelegd als soort van herdenkingsplek voor alle gesneuvelde militairen in WO I. Hier hebben we een aantal dagen rondgereden en genoten van de zon, die toen nog volop scheen. Zie foto’s voor de prachtige uitzichten. Tevens hebben we koala’s in het wild gespot! (Al is dat hier niet heel moeilijk ;)) Aan het mooie weer kwamen even een eind met een 48-uur durende stortbui, waardoor we veel uurtjes in de camper door hebben gebracht in de richting van Sydney. Ten westen van Sydney liggen de Blue Mountains: een National Park met enorme bergen, die een blauwe gloed over zich heen hebben. Dit komt door de lavandel die erop groeit, echt mooi om te zien!! In dit gebied ook gekampeerd, alleen wordt het hier ’s nachts/ ’s avonds nu heel koud! Dit hebben we gemerkt! Maar met een potje mini-Monopoly en zo nu en dan even het gaspitje aan kwamen wij de avond door. (Overigens heeft Corine geboren handelaar Mathijs VET ingemaakt haha!)

Op dit moment zijn we weer in Sydney. Leuk om hier weer terug te zijn! Gisteren zijn we naar een voorstelling in het Opera House geweest genaamd de BEER DIVA met als Slogan ‘ Beer is proof that God wants us to be happy’ ;). Het was een soort entertainment show over bier, maar eigenlijk kwam het neer op een grote bierproeverij! Allemaal mensen aan tafels met een Beercaptain. In ons geval was dat Mathijs. Hij was verantwoordelijk voor het inschenken voor de verschillende soorten biertjes. Het was echt een geniale avond en we zijn nog nooit zo aangeschoten een theater uitgewandeld. Maar het viel nog wel mee in vergelijking met onze Amerikaanse tafelgenoten ;) (Sorry pap, dat we niet naar een voorstelling zijn geweest met iets hoger cultureel niveau haha ;))

Voor het serieuze gedeelte gaan we morgen een tour/rondleiding maken door het Opera House dan op zoek naar mede- Koninginnedagvierders!! :D

Daar in Nederland ook allemaal veel plezier morgen!

Ook nog wat beeldmateriaal:

Camper op F1 circuit:

Een man met Didgeridoo:

Xx Mathijs en Corine

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer